miercuri, 24 septembrie 2014

Pensiunea Casa Codescu *** - Chiojdu, Valea Buzaului


Categorie: 3 margarete
Zonă turistica: Valea Buzaului
Localitate: Chiojdu
Adresă: Strada Principala nr. 351
Județ: Buzau
Email: contact@casacodescu.ro
Web: http://www.casacodescu.ro/
Telefon: (+4) 0755.016.759


Prezentare
În zona subcarpatică a Buzaului s-a cristalizat în sec. XVIII-XIX o arhitectură populară monumentală, cu trăsături specifice, care este ilustrată în Muzeul Satului printr-o casă reconstruită în anul 1936 după un exemplar de la începutul sec. XVIII, CASA VASILE CODESCU - monument istoric - renovată și transformată în pensiune agroturistică.

Aflată la poalele munților, Casa Codescu pune la dispoziția dumneavoastră tot confortul și liniștea pe care o căutați. Este o casă pregătită să-ți dea propria căldură, să le ofere sufletului și trupului tău o porție din propria-i rețetă de fericire. Când veți ajunge la Chiojdu veți fi impresionați de ospitalitatea oamenilor simpli, de liniștea din timpul nopților, de mâncarea gustoasă și îmbietoare precum și de împrejurimile de o frumusețe aparte.

Opțional, vă putem oferi și pensiune completă, demipensiune sau doar cazare. Nu te lipsi de un popas cât de mic, de câteva ore sau câteva zile, prin păduri cu soare, dealuri cu iarbă parfumată, izvoare și oameni cu inima mare. La Casa Codescu suntem mereu bucuroși de oaspeți. Pe cărările montane din împrejurimi o să găsiți locuri de basm sau doar visate.

Casa Codescu are o capacitate de cazare de 14 locuri în 6 camere dotate cu baie proprie, televizor/cablu, acces internet. Oaspeții pensiunii beneficiază și de: foișor, grătar, bucătărie, sală de mese, terasă. Va stăm la dispoziție cu mâncăruri tradiționale. Pentru perioade mai lungi și grupuri, prețurile sunt negociabile. Copiii sub 12 ani beneficiază de gratuitate.


Orașe apropiate și distanța până la ele (km)
65 km de Buzău și 135 km de Bucuresti (pe ruta Valenii de Munte)

Drum si Acces auto
DN 10 Buzau-Brasov
Coordonate GPS: 45.352025, 26.215925


Atracții și Obiective turistice în zonă
Lacul Vulturilor - Tabla Butii - Cascada La sipot - Trovantii de Chiojdu - Rezervatia naturala padurea de tisa pe cca 150 ha - Casa cu blazoane sec XVIII - Lacul de Turba (Manta) - Crucile din piatra sec XVIII - Asezarile rupestre Alunis-Nucu - Muzeul Chihlimbarului - Manastirea Carnu - Barajul Siriu - Salina Slanic Prahova - Vulcanii noroiosi - Tabara de sculptura Magura.


Structură spațiu cazare
Nr. total de locuri (persoane): 14
Nr. Camere duble: 6
Toate camerele au baie proprie
Număr sufragerii/livingrooms: 1
Dotări camere: tv, internet

Tarife
Cazare / noapte: 60 lei
Cazare + mic dejun: 80 lei
Cazare + pensiunea completă: 100 lei


Facilități
Încălzire: centrală proprie - Apă caldă permanent - Bucătărie - Terasă / restaurant - Grătar - Internet - Semnal GSM - Loc de joacă - Curte / Livadă - Fermă proprie - Parcare proprie.



Pagina de pornire

Mai multe fotografii:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu