sâmbătă, 27 septembrie 2014

Cabana Siriu - Siriu, Valea Buzaului


Categorie: neclasificat
Zonă turistica: Valea Buzaului
Localitate: Siriu
Adresă: Siriu
Județ: Buzau
Email: cabana.siriu@gmail.com
Web: http://www.cabanasiriu.ro/
Telefon: (+4) 0724.753.265
Fax: (+4) 0338.811.525
Persoană de contact: Badii Iulian


Prezentare
Cabana este structurată astfel:
- 1 apartament cu 3 camere format din: 1 living, 2 dormitoare, 1 bucătărie complet utilată, baie; Capacitatea de cazare este de 6 persoane;  Bucătăria este dotată cu aragaz, frigider, cuptor microunde, cafetieră, veselă, etc. 
- 2 camere de 2 persoane având baie proprie, TV și minibar;  Capacitatea de cazare este de 4 persoane; 1 bucătărie comună la cele 2 camere, dotată cu aragaz, cuptor microunde, cafetieră, veselă, etc.

Cabana are foișor, curte, livadă, grătar, cablu tv. Accesul la bucătărie este liber pentru oaspeții cabanei. În timpul verii se pot oferi turiștilor la cerere produse proaspete naturale . Camerele de două persoane au intrări separate de apartament.


Orașe apropiate și distanța până la ele (km)
Nehoiu - 10 km, Intorsura Buzaului - 15 km, Buzau - 78 km, Brasov - 75 km

Drum
DN 10 Buzău - Brasov, Km 78

Acces auto
Siriu - Lunca Jaristei



Atracții și Obiective turistice în zonă
- BARAJUL ȘI LACUL DE ACUMULARE SIRIU, situat la 360 ha de Gura Siriului, și la 12 km de orașul Nehoiu. În zona din coada lacului, pe timpul verii se poate face plajă, se pot face plimbări cu pluta și se poate practica pescuitul sportiv. Specii: caras, crap, clean, păstrăv, scobar.
- LACUL FARA FUND sau LACUL VULTURILOR, lac periglacial (a luat naștere prin acțiunea de nivație si gelivație, precum și prin deplasări masive de teren în condiții periglaciare), situat la o altitudine de 1.420 m, acoperind o suprafață de 0,5 hectare, în apele căruia se găsesc păstrăvi. Un versant stâncos din apropiere este singurul loc din Muntii Buzaului unde pot fi văzute capre negre.
- COLTII BABEI, o zonă din masivul Siriu cu aspect alpin, populată cu capre negre, aduse din Muntii Retezatului.
- STAȚIUNEA SIRIU BAI - la 508 m altitudine, la 82 km de Buzău
- VARFUL PENTELEU din Masivul Penteleu, delimitat de Bâsca Mica și Bâsca Mare, este cel mai important atât ca dimensiuni, cât și ca altitudine (1.772 m), vârful său piramidal se zărește în zilele însorite de iarna chiar din orașul Buzău.
- TABARA HARTAGU este așezată în Munții Buzăului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul râului Buzău și al pârâului Hartagu. Tabăra se află în clădirea unde se află "Cheia Buzaului", fosta vamă a Buzaului, la 100 km de orașul Buzau. Din Hartagu pleacă principalele trasee turistice către Muntii Siriu, Vrancei, Penteleu și Podul Calului.
- BAILE SIRIULUI, stațiune folosită pentru un sezon scurt (1 iunie -1 octombrie), dispune de trei izvoare cu ape minerale sulfuroase, ușor bicarbonate, clorurosodice, foarte slab mineralizate, termale. - CASCADA PRUNCEA
- Manifestarea folclorică denumită "CAT E SIRIUL DE MARE" are loc în prima duminică după Sf. Maria, pe malul lacului Siriu.


Structură spațiu cazare
Nr. total de locuri (persoane): 10
Nr. Camere duble: 2
Nr. Apartamente: 1
Toate camerele au baie proprie
Nr. sufragerii/livingrooms: 1
Dotări camere: tv, balcon, garderob


Facilități
Încălzire: centrală proprie - Apă caldă permanent - Bucătărie - Terasă / restaurant - Grătar - TV - Semnal GSM - Curte - Livadă / grădină - Parcare proprie (8 locuri).



Pagina de pornire

Mai multe fotografii:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu